Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Shiitake tészta házi crème fraîche-csal

Shiitake tészta házi crème fraîche-csal

9. Shiitake tstoviny másolat

A Shiitake tészta hozzávalói:

50 g szárított shiitake gomba: 50 g szárított shiitake gomba.

400 g friss tészta

150 ml fehérbor

450 ml crème fraîche (recept lentebb)

3 gerezd fokhagyma

2 mogyoróhagyma

40 g vaj

parmezán

bors

Hozzávalók a crème fraîche-hoz:

500 ml legalább 33%-os tejszínhab (lehetőleg pasztőrözött)

2 evőkanál teljes zsírtartalmú, savanyított író

Eljárás a Shiitake tésztához:

Áztassuk a szárított Shiitake gombát 30 percig forró vízben. Ezután öntsük le a felesleges vizet.

Sós vízben főzzük meg a tésztát, hogy harapható legyen.

A mogyoróhagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, és vajon megpirítjuk. Pirítsa meg a felszeletelt gombát, és öntse fel a fehérborral. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, és adjuk hozzá a főtt tésztát egy kevés keményítős vízzel (a víz, amelyben a tésztát főztük).

Végül keverjük össze a crème fraîche-sel, hogy krémes mártást kapjunk. Sóval és borssal fűszerezzük, és megszórjuk parmezán sajttal. Tálaljuk egy tányéron.

A házi készítésű crème fraîche elkészítése :

Egy edényben keverjük össze a tejszínt az íróval, és fedjük le fóliával vagy sütőpapírral. Hagyjuk az üveget szobahőmérsékleten (22-25 °C) 12-24 órán át, amíg a krém besűrűsödik. Ha 24 óra elteltével sem sűrűsödött be, tegyük melegebb helyre. Keverjük meg a kész krémet, és hűtsük le a hűtőszekrényben.

Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő

Könnyű 410 perc30 perc