Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Shiitake és bryndzával töltött ravioli beurre blanc mártással

Shiitake és bryndzával töltött ravioli beurre blanc mártással

MycoMedica szakácskönyv

Összetevők:

30 g szárított shiitake gomba

100 g pancetta

2 gerezd fokhagyma

2 mogyoróhagyma

125 g bryndza

70 ml tejszín

300 g borsó (frissen)

250 g vaj

fehér félédes bor

borecet

néhány csepp metélőhagymaolaj

bors

Hozzávalók a raviolihoz:

400 g sima liszt

4 tojás

1 evőkanál olívaolaj

Eljárás:

Áztassuk a szárított Shiitake gombát 30 percig forró vízben.

Szárazon pirítsuk meg a pancettát (elég zsírt fog leadni). A zsírban süssük meg a kisebb darabokra vágott gombát. A borsót forró vízben kb. 1-2 percig pároljuk, majd jégbe hűtjük.

Most készítse el a tésztát a raviolihoz. Porolja be a konyhapultot liszttel, és készítsen egy mélyedést. Üssön egy tojást a mélyedésbe, adjon hozzá egy csipet sót és egy evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, hogy sima és kissé ragacsos legyen (konyhai robotgépben is elkészíthetjük). A tésztát kisebb darabokra osztjuk, liszttel meghintjük, és vékony lapokat sodrunk belőle, amelyekből köröket vágunk ki (ha nincs pogácsavágónk, használhatunk poharat is).

Most készítsük el a tölteléket. A bryndzát keverd össze egy kevés tejszínnel, adj hozzá sót, borsot, sült gombát, és ezt a tölteléket tedd egy hegyes sütőzacskóba.

Nyomkodjuk a tölteléket a körök közepébe, és a tészta széleit enyhén kenjük be vízzel. Tegyük rá a második kört, és nyomjuk össze a széleket. Forró vízben főzzük körülbelül 3-4 percig.

Végül készítse el a beurre blanc mártást. Párolja meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát a vajban. Adja hozzá a fehér félédes bort és a borecetet. Forraljuk fel, majd szűrjük le. A leszűrt folyadékot ismét melegítse fel, vegye le a tűzről, és fokozatosan keverje bele a hideg vajat. Fontos, hogy a vaj ne alvadjon meg. Végül adjuk hozzá a maradék tejszínt, és keverjük össze. Egy krémes mártás fog kialakulni. Ha nem elég sűrű, még több vajat kell hozzáadni. Adjuk a beurre blanc mártáshoz a párolt borsót, és óvatosan melegítsük fel. Ne forraljuk fel, mert megalvad!

Tálaljuk tálra. Először a raviolira, majd öntsük rá a mártást, szórjuk meg a sült pancettával, és locsoljuk meg metélőhagymaolajjal.

Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő

nehezebb 425 perc60 perc