H-P 7:00-15:00
30 g szárított shiitake gomba
100 g pancetta
2 gerezd fokhagyma
2 mogyoróhagyma
125 g bryndza
70 ml tejszín
300 g borsó (frissen)
250 g vaj
fehér félédes bor
borecet
néhány csepp metélőhagymaolaj
bors
só
400 g sima liszt
4 tojás
1 evőkanál olívaolaj
só
Áztassuk a szárított Shiitake gombát 30 percig forró vízben.
Szárazon pirítsuk meg a pancettát (elég zsírt fog leadni). A zsírban süssük meg a kisebb darabokra vágott gombát. A borsót forró vízben kb. 1-2 percig pároljuk, majd jégbe hűtjük.
Most készítse el a tésztát a raviolihoz. Porolja be a konyhapultot liszttel, és készítsen egy mélyedést. Üssön egy tojást a mélyedésbe, adjon hozzá egy csipet sót és egy evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, hogy sima és kissé ragacsos legyen (konyhai robotgépben is elkészíthetjük). A tésztát kisebb darabokra osztjuk, liszttel meghintjük, és vékony lapokat sodrunk belőle, amelyekből köröket vágunk ki (ha nincs pogácsavágónk, használhatunk poharat is).
Most készítsük el a tölteléket. A bryndzát keverd össze egy kevés tejszínnel, adj hozzá sót, borsot, sült gombát, és ezt a tölteléket tedd egy hegyes sütőzacskóba.
Nyomkodjuk a tölteléket a körök közepébe, és a tészta széleit enyhén kenjük be vízzel. Tegyük rá a második kört, és nyomjuk össze a széleket. Forró vízben főzzük körülbelül 3-4 percig.
Végül készítse el a beurre blanc mártást. Párolja meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát a vajban. Adja hozzá a fehér félédes bort és a borecetet. Forraljuk fel, majd szűrjük le. A leszűrt folyadékot ismét melegítse fel, vegye le a tűzről, és fokozatosan keverje bele a hideg vajat. Fontos, hogy a vaj ne alvadjon meg. Végül adjuk hozzá a maradék tejszínt, és keverjük össze. Egy krémes mártás fog kialakulni. Ha nem elég sűrű, még több vajat kell hozzáadni. Adjuk a beurre blanc mártáshoz a párolt borsót, és óvatosan melegítsük fel. Ne forraljuk fel, mert megalvad!
Tálaljuk tálra. Először a raviolira, majd öntsük rá a mártást, szórjuk meg a sült pancettával, és locsoljuk meg metélőhagymaolajjal.
Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő
nehezebb 425 perc60 perc