Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Betaglükánok.

A legjobb az immunitásodért

Hallottál már a betaglükánokról? Tudta, hogy erősen támogatják az immunrendszerünket, és hogy rendszeresen szednünk kellene őket? A betaglükánok modulálják az immunrendszerünket, ami azt jelenti, hogy erősítik a szervezet védekezőképességét a kórokozókkal és fertőzésekkel szemben. A betaglükánok aktiválják a makrofágokat és más immunsejteket, ezek pedig jobban felismerik és elpusztítják a szervezetünkben lévő nem kívánt és káros mikroorganizmusokat. Bónuszként segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és elősegítik a bélrendszer egészségét.

A betaglükánok olyan természetes anyagok, amelyek olyan élelmiszerekben találhatók, mint a zab, az árpa, a gomba vagy az élesztő. Gondoljunk rájuk úgy, mint apró építőelemekre, amelyek ezen élelmiszerek sejtfalának alapját képezik.

A béta-glükánokat leggyakrabban élesztőgombákból, például a Sacharomyces cerevisiae-ből vonják ki, de a legújabb tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a legaktívabb béta-glükánok a gombákban találhatók, pontosabban a gombák egy meghatározott csoportjában, amelyet gyógygombának nevezünk. A legismertebbek közé tartozik a Reishi, Cordyceps, Coriolus, Hericium, Maitake, Shiitake, Gomba vagy Chaga.

A gombákban található betaglükánok összetettebb és elágazóbb szerkezetűek, ami befolyásolja biológiai aktivitásukat. Ezzel szemben az élesztőből származó betaglükánok egyszerűbb szerkezetűek, kevesebb elágazási ponttal. Ez az összetettebb szerkezet az, ami a gombákból származó betaglükánokat intenzívebbé és hatékonyabbá teszi a szervezetünkben.

Hogyan működnek a betaglükánok a szervezetben?

A betaglükánok, elsősorban a béta-1,3/1,6-D-glükánok, a gombák legfontosabb anyagai, amelyek hatással vannak immunrendszerünkre. Hogyan teszik ezt?

Az immunsejtek (makrofágok, dendritikus sejtek, neutrofilek, limfociták vagy NK-sejtek) feladata, hogy megvédjék a szervezetet a kórokozóktól és a különböző fertőzésektől. Nélkülük a betegségek széles skálájától szenvednénk.

A béta-1,3/1,6-D-glükánok segítenek a baktériumok, vírusok, élesztőgombák és más káros mikroorganizmusok elleni küzdelemben. Hozzájárulnak a rák megelőzéséhez is. A rákos sejtek szinte minden nap keletkeznek a szervezetünkben, de szerencsére az emberi szervezet rendelkezik olyan védelmi mechanizmusokkal, amelyek felismerik és elpusztítják ezeket a rendellenes sejteket. Az erős immunrendszer jobban képes a rákos sejtek azonosítására és megsemmisítésére, valamint a sejtosztódás során bekövetkező különböző DNS-javítások elvégzésére.

Az immunrendszer mint hadsereg a testünkben

Gondoljon úgy az immunrendszerre, mint egy hadseregre, amely folyamatosan védi a szervezetet a betolakodóktól. Minden egyes sejtnek világosan meghatározott feladata van, és az összes sejt együtt dolgozik a szervezet egészségének megőrzésén.

Minden immunsejtnek vannak a testén receptorok, speciális érzékelők (glikoproteinek), amelyeken keresztül "felismeri" és "fogadja" a környezetéből érkező jeleket. Amikor egy béta-glükán molekula kötődik a receptorhoz, a receptor továbbítja ezt az információt az immunsejtnek. Megmondja neki, vagy utasítja, hogy mit kezdjen el csinálni - védekezni, bizonyos anyagokat szabadítson fel, vagy kezdjen el osztódni és több immunsejtet képezni.

A fémcsirketitka

Képzeljük el ezt a mechanizmust zárnak és kulcsnak. A receptor a zár, a betaglükán molekula pedig a kulcs. Amikor a kulcs a zárba illeszkedik, a zár elfordul és kinyitja az ajtót. Ez drámaian megnöveli az immunsejt aktivitását, és nagyon aktívvá válik a test átkutatásában, és elpusztít mindent, ami nem oda való.

Emlékszik a kis fémcsirkére a kulcson a gyerekkorából? Amikor a kulcsért nyúlt, eszeveszetten csipegetni kezdett. Ugyanígy működik egy immunsejt is, miután a béta-glükán a receptorához kötődik. Az immunsejtet ugyanúgy "kinyújtja", mint a csirkét, és óriási mértékben megnöveli a képességét, hogy aktívan átvizsgálja az egész szervezetet, és elpusztítson mindent, ami nem kívánatos.

Mi a béta-glükánok hatásmechanizmusa a tudományos vizsgálatok szerint?

A gyógygombából származó béta-1,3/1,6-D-glükánok több mechanizmuson keresztül hatnak az immunrendszerre:

1. Aktiválják a makrofágokat és a dendritikus sejteket.

A gyógygombából származó béta-1,3/1,6-D-glükánok kölcsönhatásba lépnek a makrofágok és dendritikus sejtek felszínén található receptorokkal, például a Dectin-1 receptorral. Ez a kötődés a sejtek aktiválódásához vezet, ami a fagocitózis (a kórokozók elnyelése) és az immunválaszt tovább moduláló citokinek termelődését okozza.

2. Serkenti a neutrofileket

A neutrofileket, amelyek kulcsfontosságúak a fertőzések elleni első védelmi vonalban, szintén aktiválják a béta-glükánok. A béta-1,3/1,6-D-glükánok a komplement receptor 3-hoz (CR3) kötődnek, ami fokozza a neutrofilek azon képességét, hogy fagocitózis és antimikrobiális anyagok felszabadítása révén elpusztítsák a kórokozókat.

3. Módosítják az adaptív immunválaszt

A gyógygombákból származó béta-glükánok által aktivált dendritikus sejtek antigéneket mutathatnak be a T-limfocitáknak, ami az adaptív immunválasz aktiválásához vezet. Ez magában foglalja a specifikus T-limfociták proliferációját és olyan citokinek termelését, amelyek elősegítik a hosszú távú immunmemóriát és a jövőbeli fertőzésekre adott hatékonyabb választ. A fertőzés leküzdése után egyes sejtek emlékeznek a betolakodóra, és készen állnak arra, hogy a következő támadáskor gyorsabban és hatékonyabban válaszoljanak.

4. A citokintermelés fokozása

A béta-glükánok kölcsönhatása az immunsejtekkel olyan pro-inflammatorikus citokinek felszabadulásához vezet, mint a TNF-α, IL-1β és IL-12. Ezek a citokinek kulcsszerepet játszanak az immunválaszok szabályozásában, a gyulladásos reakciók elősegítésében és más immunsejtek aktiválásában.

5. Befolyásolják a bél mikroflóráját

A bélmikrobiótával való kölcsönhatáson keresztül a betaglükánok modulálják az immunválaszt. Elősegítik a hasznos baktériumok növekedését a bélben, amelyek fontos szerepet játszanak az immunrendszer szabályozásában és a kórokozók elleni védelemben.

6. A rákos sejtekre hat

A betaglükánok az immunválaszt szabályozó citokinek termelődését is elősegítik, és gátolhatják a daganatok növekedését. Emellett egyes tanulmányok szerint a betaglükánok közvetlenül is hathatnak a rákos sejtekre azáltal, hogy gátolják növekedésüket és apoptózist (programozott sejtöngyilkosság) indukálnak.

Csak a legjobbat akarja, a teste megérdemli.

Ha úgy dönt, hogy elkezdi a betaglükánok szedését, ne kössön kompromisszumokat. Nyúljon a gyógygombákhoz, és keressen olyan gombatermék-gyártókat, amelyek nemcsak a kivonatban lévő poliszacharidok mennyiségét, hanem - ami még fontosabb - a béta-glükán-tartalmat is feltüntetik. Az ideális arány 30-40%.

Azt is tudnia kell, hogy egyes gyártók olyan poliszacharidokat használnak, amelyek kevés béta-glükánt tartalmaznak, és ezért nem különösebben erősítik az immunrendszert. Vagy más anyagokat adnak a gombatermékekhez, amelyeket hatékony poliszacharidoknak adnak ki.

Az innovatív extrakciós eljárásoknak és a modern vizsgálati módszereknek köszönhetően néhány vezető gyártó képes növelni a béta-glükánok arányát a gombakivonatokban, miközben növeli azok biológiai hozzáférhetőségét, és ugyanakkor optimális mennyiségben megtartja az egyéb aktív anyagokat , mint például a triterpének, enzimek, savak, ásványi anyagok, vitaminok, szterolok stb. Ami nagyon fontos.

Csak ellenőrzött gyártókban bízzon

Ha a legjobbat szeretné a szervezetének, kérje a gyártótól a béta-glükánok mennyiségét igazoló teszteket a kivonatban. Ezeket a teszteket egy jó hírű és független laboratóriumnak kell elvégeznie. Mivel ezek a tesztek drágák, sőt meglehetősen nehezek, csak a minőségi és jó hírű gyártók végeztetik el őket igazán.

Az európai piacon az egyik bevált gyártó a cseh MycoMedica cég. A hagyományoknak és a régóta fennálló magas színvonalú minőségi gyártásnak köszönhetően biztos lehet benne, hogy olyan gombakészítményeket vásárol, amelyek valóban a csomagoláson feltüntetett anyagokat tartalmazzák, tehát minőségi, biztonságos és mindenekelőtt hatékony termékeket.

Az új, innovatív PRO termékcsaládban a gombatermékeket a minőség és a béta-glükán tartalom egy teljesen új szintjére emeltük. A legjobbat szeretné a szervezetének.