H-P 7:00-15:00
A hő a testben a következőkben nyilvánul meg:
A forróság akut képei
A forróság krónikus képei
Általában hő és tűz közelében: Zeller, spenót, mángold, uborka, saláta, retek, spárga, padlizsán, kelkáposzta, kínai kel, paradicsom, brokkoli, karfiol, cukkini, alma, körte, sárgadinnye, padlizsán, búza, árpa, tofu, tempeh, szójatej, joghurt, mungóbab- és lucernacsíra, tengeri moszat, spirulina, rákhús.
Meleg gyomorra: rizs, árpa, zabkása, banán, avokádó, uborka, spenót, fejes saláta, rukkola, vízitorma, káposzta (főzve vagy levében), tofu, szójatej, joghurt.
Májfájás esetén: Borsmenta, mungóbab és csírái, zeller, fehérrépa, fehér retek (daikon), tengeri moszat, saláta, pitypang, uborka, vízitorma, vízitorma, padlizsán, tofu.
Zsázsa, alma, körte, őszibarack, eper, citrom, retek, tök, káposzta, karfiol, spenót, mángold, vízitorma.
Forró vérhez: padlizsán, spenót, mángold, mángold, spenót, kaki, citrom, zeller, saláta, olajbogyó.
Tiltott ételek
Minden, ami csípős, fűszeres, sült, sült, grillezett és fűszeres: Chili, fahéj, gyömbér, curry, fekete bors, fokhagyma, mustár, torma, kávé, csokoládé, melegített növényi olajok, vörös húsok (különösen bárány), csirke, kemény alkohol, vörösbor, ecet, garnélarák, sáskarák, sajt, tojás, túlzott só, földimogyoró.
Szükségünk van rá:
Eljárás: