Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Evés a tűz és a meleg mellett

Evés a tűz és a meleg mellett

A hő többféleképpen keletkezhet a szervezetben:
  • Bejuthat hozzánk kívülről, mint külső éghajlati kórokozó, például a túlzott napsütés vagy a szélhő támadása révén (gyakori vírusok).
  • Gyakoribb azonban, hogy a hőséget a túl tüzes ételek (fűszeres, csípős, sült ételek, alkohol) vagy a túlzott stressz, a túlterhelés vagy az érzelmek elfojtása okozza. A stressz és az érzelmek végül mindig hőséggé alakulnak a szervezetben.


    Fiatal,csinos,nő,kézzel,ventilátorral,szenved,a,hőségtől,és a,hőségtől,és

A kép tünetei a tűzben és a hőben

A hő a testben a következőkben nyilvánul meg:

  • Idegesség és nyugtalanság
  • Égő és vörös megnyilvánulások a bőrön
  • A hő különböző tünetei és érzései
  • Migrén és égő szemek
  • Túlzott izzadás
  • Keserűség a szájban és szomjúság
  • Hideg italok iránti sóvárgás
  • Álmatlanság
  • Sötét vizelet és száraz széklet
  • Vörös nyelv

A tűz és hő közelében történő étkezés általános elvei

  • Az ilyen betegségekben szenvedő betegek számára előnyösek a keserű, hideg és fűszeres ételek.
  • A nyers ételek, különösen a gyümölcsök és zöldségek fokozott fogyasztása általában tanácsos.
  • Ez a táplálkozási megközelítés a hőhullámokkal és a Yang-túltengéssel küzdőknek is előnyös, még akkor is, ha nincsenek tüneteik.


A forróság akut képei

  • Akut hőérzetben (pl. szélhőroham) fontos figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. A gyümölcs- és zöldséglevek, gyógyteák és húslevesek vagy könnyű levesek a legjobbak, ideális esetben melegen vagy szobahőmérsékleten.
  • A hűtött vagy jeges folyadékok kerülendők, mivel káros hatással lehetnek a lépre.
  • Szélhőguta alatt meg kell nyitni a pórusokat (izzadás), hogy a káros organizmusok kiöblítsék. A csípős, hűvös és figyelemelterelő ételek, mint a borsmenta, a körte, a retek, a vízitorma és a káposzta hasznosak.
  • Kerüljük a melegítő ételeket, mint a bárány, a marhahús, a csirke, a kagylók és a melegítő fűszerek.


A forróság krónikus képei

  • Nem megfelelőek azok a főzési módszerek, amelyek növelik az ételek hőesszenciáját, mint például a sütés, a sütés, a grillezés és a mélysütés.
  • Az enyhébb hőkezelések, mint a párolás és a wokban való gyors sütés ajánlott.
  • Néhány egész nyers étel hasznos (kivéve a gyomor melegét), kombináljuk őket főtt vagy enyhén blansírozott ételekkel.
Uborka,saláta,retekkel,és,avokádóval,krém,mártással,és,kaporral

Ajánlott élelmiszerek

Általában hő és tűz közelében: Zeller, spenót, mángold, uborka, saláta, retek, spárga, padlizsán, kelkáposzta, kínai kel, paradicsom, brokkoli, karfiol, cukkini, alma, körte, sárgadinnye, padlizsán, búza, árpa, tofu, tempeh, szójatej, joghurt, mungóbab- és lucernacsíra, tengeri moszat, spirulina, rákhús.

Meleg gyomorra: rizs, árpa, zabkása, banán, avokádó, uborka, spenót, fejes saláta, rukkola, vízitorma, káposzta (főzve vagy levében), tofu, szójatej, joghurt.

Májfájás esetén: Borsmenta, mungóbab és csírái, zeller, fehérrépa, fehér retek (daikon), tengeri moszat, saláta, pitypang, uborka, vízitorma, vízitorma, padlizsán, tofu.

Zsázsa, alma, körte, őszibarack, eper, citrom, retek, tök, káposzta, karfiol, spenót, mángold, vízitorma.

Forró vérhez: padlizsán, spenót, mángold, mángold, spenót, kaki, citrom, zeller, saláta, olajbogyó.

Tiltott ételek

Minden, ami csípős, fűszeres, sült, sült, grillezett és fűszeres: Chili, fahéj, gyömbér, curry, fekete bors, fokhagyma, mustár, torma, kávé, csokoládé, melegített növényi olajok, vörös húsok (különösen bárány), csirke, kemény alkohol, vörösbor, ecet, garnélarák, sáskarák, sajt, tojás, túlzott só, földimogyoró.

Klinikai jegyzetek

  • Gondoskodjon az érzelmeiről, próbálja ki a meditációt, a jógát, a Tai Ji-t, a Qi Gongot vagy a légzőgyakorlatokat.
  • Készítsen citromfű teát lefekvés előtt.
  • Ha forrófejűnek és émelygőnek vagy hányingernek érzi magát, minden étkezés előtt igyon egy jamgyökérből készült gabonalevest.
  • Ha égő érzést érez, de nem émelyeg, és az étel nem emelkedik fel, készítsen fehér hajdinából készült gabonalevest.

Receptek

A gabonaleves receptje

Szükségünk van rá:

  • 2 evőkanál gabonapehely
  • 1 liter víz
  • egy csipetnyi só


Eljárás:

  • A gabonapelyhet a vízzel felforraljuk, majd levesszük, 2 órán át főzzük, és tálaljuk.

Tiszta,hal,húsleves,lábasban,tetején,nézet